Pierre Capel: „Als men zegt dat er zoveel besmettingen zijn als positieve testen is dat een aperte leugen”

Pierre Capel is emeritus hoogleraar klinische immunologie:

De PCR-test is volgens de hoogleraar een kwetsbare test. „Deze toont geen levend virus. Als men zegt dat er zoveel besmettingen zijn als positieve testen is dat een aperte leugen.”

De hoogleraar legt uit dat er een verschil is tussen een golf op papier en in de praktijk. „Op dit moment heeft een mens wel duizend virussen in het lijf en dat is erg nuttig. Eentje daarvan is onder andere het herpesvirus. Als je de bevolking daarop zou testen heeft 80 procent dat virus in het lijf. De kans dat je het virus hebt is vrij groot, dat je ziek bent is echter vrij klein.”

Volgens Capel is COVID-19 over, „maar de waanzin niet”. Hij zet vraagtekens bij het vaccin. „Een vaccin ontwikkelen duurt vijf tot tien jaar, dat is heel moeilijk. Tegen HIV hebben we ook nog geen vaccin ontwikkeld. Daarnaast muteert corona snel. Dat betekent dat het eiwit in een vaccin in Zuid Amerika niet werkt in Alaska.”

Bron: Hoogleraar die brandbrief tegen coronaregels ondertekende: ‘Het middel erger dan de kwaal’, Metro, 23 september 2020