Peter McCullough: Dit is nog nooit voorgekomen

Volgens de meest gepubliceerde wetenschapper in de geschiedenis in zijn vakgebied hebben we nog nooit in de historie zoveel bijwerkingen gezien bij een medisch product.

Dit artikel is bijgewerkt op7 april 2022
– 7 april 2022 – 1.233 sterfgevallen volgens Pfizer documenten toegevoegd
– 20 december 2021 – sterftecijfers kinderen volgens Steve Krisch toegevoegd
– 29 oktober presentatie AAPS toegevoegd

Bron: Sterfte gerapporteerd aan VAERS 1990 tot 9 juli 2021, OpenVAERS

“Dit is nog nooit voorgekomen”, zegt arts en vermaard wetenschapper Peter McCullough over de aan VAERS gerapporteerde cijfers over bijwerkingen na COVID vaccins in een interview met John Leaks (zie video hieronder).


Kijkend naar de cijfers concludeert Peter McCullough: “Dit is verreweg het meest dodelijke, giftige, biologische middel dat ooit in de Amerikaanse geschiedenis in een menselijk lichaam is geïnjecteerd.”

Peter A. McCullough, MD, MPH, FACP, FACC, FAHA, FCRSA, FCCP, FNKF, FNLA, is hoogleraar geneeskunde aan Texas A & M College of Medicine., gecertificeerd in interne geneeskunde, hart- en vaatziekten en klinische lipidologie. Hij behandelt gevorderde patiënten met veel voorkomende medische problemen, waaronder hart- en nierziekten, lipidenstoornissen en diabetes.

Peter McCullough is de meest gepubliceerde wetenschapper in de geschiedenis van zijn vakgebied en heeft breed gepubliceerd over een scala van onderwerpen in de geneeskunde met meer dan 1000 publicaties en meer dan 600 citaten in de National Library of Medicine, Hij is oprichter en voorzitter van de Cardiorenal Society of America. Zijn werk is verschenen in de New England Journal of Medicine, Journal of the American Medical Association, Lancet, British Medical Journal en andere vooraanstaande tijdschriften over de hele wereld. Hij is hoofdredacteur van Cardiorenal Medicine, Reviews in Cardiovascular Medicine en senior associate editor van het American Journal of Cardiology. Hij zit in de redactieraden van meerdere gespecialiseerde tijdschriften.

Peter McCullough wordt beschouwd als een van ’s werelds deskundigen op het gebied van COVID-19 en is auteur van 35 peer-reviewed publicaties over SARS-CoV2-infectie. McCullough werd in augustus 2020 hoofdauteur van een studie gepubliceerd in het American Journal of Medicine, waarin de bestaande, reeds goedgekeurde en beschikbare geneesmiddelen werden opgesomd die succes hadden getoond bij de behandeling van Covid-19-patiënten. Dit is het meest gedownloade paper in de geschiedenis van het American Journal of Medicine.

De vervolgstudie schreef hij samen met 56 auteurs die veel ervaring hadden in het behandelen van patiënten met COVID-19 verscheen in december 2020 in Reviews in Cardiovascular Medicine. Het vormt de basis voor de COVID-gids voor vroegbehandeling van de American Association of Physician and Surgeons (AAPS) en is miljoenen keren gedownload en gebruikt.

Op 19 november 2020 getuigde Peter McCullough voor de US Senate Committee on Homeland Security and Governmental Affairs over vroegtijdige ambulante behandeling van hoog-risico patiënten met COVID-19.

Op 10 maart 2021 getuigde hij voor de Texas Senate HHS Committee.


“Een typisch nieuw medicijn krijgt bij ongeveer 5 sterfgevallen, onverklaarbare sterfgevallen, een zogenaamde een zogenaamde “black box” waarschuwing, uw luisteraars zouden het op TV zien, waarin staat dat het de dood kan veroorzaken,” zegt Peter McCullough in een interview met Alex Newman. “En dan wordt het bij ongeveer 50 sterfgevallen van de markt gehaald.”

Bij de varkensgriep in 1976 veroorzaakte het vaccin ongeveer 500 gevallen van verlamming. Er waren toen 40 miljoen mensen gevaccineerd. “Het programma werd beëindigd,” zegt Peter McCullough in een interview met John Leake. “Bij 25 doden.”


Video: vraaggesprek Peter McCullough met John Leake

Peter McCullough geïnterviewd door John Leake (klik voor de video die opent in een nieuw venster of via Rumble). Duur: 1 uur en 45 minuten.

Video: fragmenten uit het interview met John Leake

Fragmenten uit het interview met Peter McCullough geïnterviewd door John Leake (video opent in nieuw venster). Duur: 16 minuten.

“Prominente wetenschappers roepen op tot een wereldwijde stopzetting”

“Er zijn nu papers, geschreven door prominente wetenschappers, die oproepen tot een wereldwijde stopzetting van het programma. Er zijn prominente virologen, velen van hen, waaronder Nobelprijswinnaars, die hebben gezegd: Luister, als we mensen vaccineren en we creëren een zeer smalle, onvolledige band van immuniteit – wat het vaccin is. De vaccins zijn allemaal gericht op de originele Wuhan spike proteïne. Wat allang verdwenen is. Dat is uitgestorven. Patiënten worden gevaccineerd tegen iets wat niet eens meer bestaat. Dat Wuhan spike eiwit is verdwenen.”

Dit artikel is een vervolg op De olifant in de kamer

“Ik ben buitengewoon bezorgd”

“Ik heb een veiligheidsrapport ingevuld over een patiënt die bloedstolsels had ontwikkeld na een van de vaccins van Pfizer of Moderna, en ik zeg u, het duurde een half uur om het te doen, het waren vele pagina’s, en op elke pagina stond: Waarschuwing. Federale overtreding. Strafbaar met zware boetes en straffen als ik een rapport vervalst heb. Al die duizenden Amerikanen die gestorven zijn door het vaccin en ziekenhuisopnames in de database, zijn denk ik echt. En ze zijn veel hoger dan alles wat we ooit hebben gezien. En als een dokter, en als een burger, ben ik buitengewoon bezorgd over het vaccin.

“Amerikanen weten het”

Het vaccincentrum hier aan het eind van de straat staat leeg. Ik rij er elke dag langs. Amerikanen weten het, ze praten met elkaar, het vaccin is niet veilig.”

“De vaccintechnologie produceert het gevaarlijke Wuhan spike-eiwit zelf

“Voordat een vaccin ooit bij een zwangere vrouw wordt geïnjecteerd, is het waarschijnlijk al tientallen jaren getest voordat we het bij een zwangere vrouw uitproberen. We zouden nooit zomaar een gloednieuwe technologie gebruiken die nog nooit is getest – en we weten dat de vaccintechnologie het gevaarlijke spike-eiwit produceert, het Wuhan spike-eiwit, de spicule op de bal van het virus zelf, dat de bloedvaten beschadigt en bloedstolling veroorzaakt. En dat doen ze allemaal. We zouden dat nooit in het lichaam van een zwangere vrouw injecteren.”

“Amerikanen moeten begrijpen, dat er iets heel erg mis is, wat er aan de hand is. Wat er nu gaande is in de wereld, zijn voorbeelden, zijn duidelijke voorbeelden, van wandaden die op zo’n hoog niveau plaatsvinden. Het groepsdenken gaat zo consequent en overweldigend de verkeerde kant op, dat mensen op een buitengewone manier schade wordt berokkend.”

Meer van Peter McCullough:
85 procent sterfgevallen aan COVID-19 is te voorkomen met een effectieve en veilige vroegbehandeling

Aanmaken

In een presentatie voor de Association of American Physicians and Surgeons (AAPS) vat Peter McCullough de werking van het vaccin als volgt samen:

“Op zichzelf is het een dodelijk eiwit. Het is de eerste keer in de menselijke geneeskunde dat we vaccins inspuiten en het menselijk lichaam vragen om een potentieel dodelijk eiwit aan te maken.”


Meer cijfers

Pfizer documenten

Volgens vertrouwelijke documenten die via de rechter zijn verkregen, rapporteerde Pfizer op 28 februari 2021, 3 maanden na aanvang van de vaccinatiecampagne, aan de FDA 1.223 sterfgevallen.

Bron: Pagina 7, reissue_5.3.6-postmarketing-experience.pdf, PHMPT documents

30 jaar

Volgens de gegevens van VAERS van 13 juni 2021 is het aantal gerapporteerde sterfgevallen na de COVID vaccins groter dan het gecombineerde aantal gerapporteerde sterfgevallen door andere vaccins in de afgelopen 30 jaar . In die tijd zijn meer dan 4 miljard dosissen gegeven.

Per miljoen

Het aantal aan VAERS gemelde doden na vaccinatie per miljoen dosissen is begin september 42 keer groter dan het jaarlijkse gemiddelde van 2010 tot 2020.

Griepvaccin

In vergelijking met het griepvaccin wordt er begin september aan VAERS 176 maal het aantal sterfgevallen per gevaccineerde persoon gemeld voor de COVID vaccins.

VAERS (o.a. VS)

Tijdstip van overlijden

Volgens de cijfers van 18 juni 2021 vond

 • 23% van deze sterfgevallen plaats binnen 48 uur na vaccinatie,
 • 16% binnen 24 uur en
 • 38% bij mensen die binnen 48 uur na vaccinatie ziek werden.
Bron: VAERS Summary for COVID-19 Vaccines through 9/24/2021 – VAERS Analysis, geraadpleegd op 5 oktober 2021

Zie ook: Overlijden na coronavaccinatie: is er een causaal verband?

Kinderen

De gegevens van deze datum voor 12 tot 17-jarigen laten het volgende zien:

Topje van de ijsberg

Deze VAERS cijfers vormen het topje van de ijsberg. Volgens het Lazarus Report, een studie van Harvard, wordt minder dan 1% van de bijwerkingen van vaccins gemeld.

Berekeningen onderrapportage

Kinderen

Volgens een berekening van Steve Kirsch, Jessica Rose en Mathew Crawford wordt het aantal doden na vaccinatie door VAERS met een factor van minimaal 41 ondergerapporteerd. Steve Krisch komt op basis van de Amerikaanse sterfte gemeld in VAERS van 3 december 2021 uit op een oversterfte bij kinderen van 5 tot 18 van 32 doden na vaccinatie Rekening houdend met de onderrapportage van 41 keer komt Kirsch uit op 1.312 doden na vaccinatie onder kinderen in Amerika.

Amerikanen

Wayne van VAERS Analyse komt in een nieuwe berekening uit op een onderrapportage factor van minimaal 44,64. Op basis van alleen de Amerikaanse gegevens van VAERS van 14 december 2021 komt het aantal dan naar schatting uit op 388.000 doden.


Nederland (Lareb)

Bron: Lareb, geraadpleegd op 18 september 2021.
 • Cijfers  tot en met 12 september 2021
 • 141.300 meldingen met 722.216 vermoede bijwerkingen.
 • 524 doden waarvan 51 personen onder de 65 jaar.

Nederland (BPOC2020)

Gerapporteerde cijfers van ernstig lichamelijk letsel en overlijdens na injectie met een COVID vaccin.
Bron: Meldpunt Vaccinatie, geraadpleegd op 18 september 2021.

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 (BPOC2020) heeft via een meldpunt persoonlijke verklaringen gekregen van ernstige bijwerkingen en overlijdens na injectie met een COVID vaccin. De organisatie spreekt van meer dan 3000 meldingen waarvan meer dan 1600 sterfgevallen.

De commissie heeft op 5 augustus 2021 de Nederlandse minister van volksgezondheid gesommeerd om binnen twee dagen te stoppen met de vaccinatiecampagne. De advocaat spreekt van een “snel toenemend aantal overlijdens en ernstige bijwerkingen na vaccinatie” en schrijft aan de minister:

Bijgevolg stel ik mij de vraag hoeveel bewijs u nog nodig heeft alvorens u het besluit neemt om uw vaccinatiebeleid te beëindigen. Hierbij merk ik op dat onder gelijkaardige omstandigheden een nieuw ontwikkeld medicijn normaliter al lang uit de handel zou zijn teruggetrokken. In dit geval is ook nog eens sprake van een zeer beperkt en in snel tempo getest vaccin door de fabrikant zelf.

#geschiedenis – 2006: stopzetting na 4 doden

In 2006 werd de nationale griepvaccinatiecampagne een week stilgelegd na het overlijden van 4 mensen.


Verenigd Koninkrijk (Yellow Card)

 • Gerapporteerd tot 23 juni 2021
 • 1.007.253 bijwerkingen waarvan
 • 1.403 doden

Naar schatting wordt slechts 10% van de ernstige reacties en tussen de 2 en 4% van de niet-ernstige reacties gemeld.

Bron: GOV.UK

Grafiek: Via Yellow Card gerapporteerd aantal doden na vaccinatie in de afgelopen 10 jaar

Via Yellow Card gerapporteerd aantal doden na vaccinatie in de afgelopen 10 jaar.
Context: In het seizoen 2019-20 zijn in het hele Verenigd Koninkrijk meer dan 14 miljoen volwassenen en kinderen ingeënt tegen griep naast o.a. de tientallen verschillende dosissen vaccinaties die aan kinderen worden gegeven.

Grafiek: Via Yellow Card gerapporteerd aantal bijwerkingen na vaccinatie in de afgelopen 10 jaar

Via Yellow Card gerapporteerd aantal bijwerkingen na vaccinatie in de afgelopen 10 jaar.

Grafiek: Via Yellow Card gerapporteerd aantal bijwerkingen na vaccinatie per miljoen dosissen in de afgelopen 10 jaar.

Via Yellow Card gerapporteerd aantal bijwerkingen na vaccinatie per miljoen dosissen in de afgelopen 10 jaar.

Grafiek: Via Yellow Card gerapporteerd aantal bijwerkingen na vaccinatie per miljoen gevaccineerde personen in de afgelopen 10 jaar.

Via Yellow Card gerapporteerd aantal bijwerkingen na vaccinatie per miljoen gevaccineerde personen in de afgelopen 10 jaar.

Grafiek: Via Yellow Card gerapporteerd aantal doden na vaccinatie per miljoen dosissen in de afgelopen 10 jaar.

Via Yellow Card gerapporteerd aantal doden na vaccinatie per miljoen dosissen in de afgelopen 10 jaar.

The Evidence-Based Medicine Consultancy zegt in een brief aan de MRHA over deze cijfers:

De MHRA heeft via het Yellow Card-systeem nu meer dan genoeg bewijsmateriaal om de COVID-19-vaccins onveilig te verklaren voor menselijk gebruik.

Video: analyse Tessa Lawrie (EBMC) Yellow Card rapportage

Yellow Card Report June 21

EU (EudraVigilance)

 • 1.687.527 bijwerkingen waarvan
 • 837.588 ernstig en
 • 17.503 doden

Tabel: ernstige bijwerkingen kinderen EU (EudraVigilance)

Bron: Onderzoekvaccins.nl

Grafiek: Leeftijd EU (EudraVigilance)

Tabel: Cijfers VAERS, Yellow Card en EudraVigilance gecombineerd

Bron: All the Goss

Is er een effect van de COVID vaccins op sterfte?

Grafieken: Effect booster op sterfte in Israel

Bron: Our World in Data

Video: Impact COVID vaccins op sterfte in diverse landen

Video gepubliceerd op 13 mei 2021, opent in nieuw venster via Odysee (of via Invidious of YouTube)
Video gepubliceerd op 26 september 2021, opent in nieuw venster via Bitchute, Odysee of via YouTube)

Animaties van Joel Smalley over het effect van COVID vaccins op de sterftecijfers van landen wereldwijd.


“We hebben een grote fout gemaakt”

Vervolgartikel over de mogelijke bijwerkingen van de COVID vaccins:

Organisatie die WHO adviseert: “Genoeg bewijsmateriaal om COVID-19-vaccins onveilig te verklaren voor menselijk gebruik”

Een groeiend aantal vooraanstaande wetenschappers en dokters van over de hele wereld waarschuwen sinds februari van 2020 voor de gevaren van COVID vaccins. Sinds het inenten is begonnen, zien zij hun vermoedens bevestigd in bevindingen van steeds meer onderzoekers en in de gerapporteerde bijwerkingen die optreden na vaccinatie. De E-BMC, een organisatie die de WHO adviseert, stelt dat er “meer dan genoeg bewijsmateriaal” is om de COVID-19-vaccins onveilig te verklaren voor menselijk gebruik.

Verder lezen